1e zaalwedstrijd wedstrijd MJE

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAfgelopen zaterdag heeft de jongste jeugd (MJE) haar 1e wedstrijd in de zaal gespeeld tegen Swift Helmond E2.

Aristos heeft een jong team waarvan de meeste kinderen nog F-jeugd is. Helaas was het team niet compleet. Tanhi had zwemles voor het halen van haar C diploma, Casper was geblesseerd, want hij had vrijdag 2 keer van heel hoog gesprongen en Dex was ziek.

Zo werd er uiteindelijk met 7 kinderen naar Helmond afgereisd. De tegenstander had er helemaal zin in en was op volle sterkte. Een aantal kinderen was minimaal een kop groter en beresterk. De wedstrijd was nog maar net begonnen en de tegenstander had al gescoord.

Dit was wel even schrikken, maar de verdediging werd even goed gezet en toen was het niet meer zo makkelijk voor de tegenstander. De scheidsrechter was erg streng en kleine foutjes werden meteen afgefloten. Het team had er duidelijk moeite mee. Er werden teveel stuitfouten gemaakt en het overgooien werd wel erg moeilijk met zo’n strenge scheidsrechter. Met fanatiek verdedigen werd de schade beperkt en door een heel mooi doelpunt vanuit de hoek van Tijn was er een ruststand van 5 – 1 voor Swift Helmond.

De tweede helft ging het een stuk beter. De jongens en meiden van Aristos waren wel heel erg moe. Tijs had heel veel last van zweetdruppels en Sem had heel erg veel dorst. Tobias ging telkens op de break en kreeg mooie kansen. Stijn stond super goed te keepen. Hij had echt super reddingen. Ruben heeft heel erg goed verdedigd en die grote jongen van de 1e helft kwam er bij Ruben niet langs. Bij 8 – 1 voor Swift Helmond wist Jochem het gaatje goed te vinden en maakte hij zijn doelpunt. Dit was voor het team een reden voor een slotoffensief. Er werd fanatiek aangevallen. Tijs knalde keihard een bal op de kruising. Jochem probeerde nog een aantal keren door de stugge verdediging van Swift door te komen, maar zonder succes.

Het team heeft keihard gewerkt en ze waren echt doodop. Uiteindelijk hebben ze verloren met 10 – 3. Met de getoonde inzet en leermomenten van de afgelopen periode gaan wij nog leuke wedstrijden zien dit jaar.