wedsttrijdverslag MJE en HS1 3/4 nov week 44

Spelplezier bij handbalteam Aristos E1

Onder het motto ‘Spelplezier voorop’ heeft de NHV nieuwe spelregels bedacht voor het handbal in de E-jeugd. De bedoeling hiervan is om de sport aantrekkelijker, leuker en vooral kindvriendelijker te maken. Om iedereen hier bekend mee te maken werd er aan het begin van dit seizoen een toernooi georganiseerd vanuit de NHV voor de E-jeugd waar zowel spelers, als trainers en coaches maar ook scheidsrechters bekend werden gemaakt met de nieuwe spelregels. Het E1 handbalteam van Aristos met kinderen rond de 9 jaar heeft hier enthousiast aan deelgenomen. Dit seizoen doen de kinderen van de E1, die uit de F-jeugd zijn doorgestroomd naar de E, voor het eerst mee met een echte competitie. Dit betekende vanuit speltoernooien op half veld naar het “echte” werk op een groot veld. Met een nieuw lid als versterking zijn ze enthousiast aan hun eerste echte competitie begonnen. Zowel ouders als kinderen zijn blij met de nieuwe aanpak en er is dan ook altijd een ontspannen, vrolijke sfeer. Handbalvereniging Aristos is al jaren actief met het plezier voor de jeugd, zo organiseren ze elk jaar diverse activiteiten waaronder een jeugdkamp en een familietoernooi. Op woensdag 28 november is er een vriendjes/vriendinnetjes toernooi in Sinterklaassfeer waarna ze met z’n allen pannenkoeken gaan eten in de kantine van sporthal Naestenbest. Ieder lid mag dan een vriendje of vriendinnetje mee nemen. Het team traint hard en is na de herfstvakantie zelfs begonnen met een tweede training in de week. Elke week zie je de kinderen groeien in de wedstrijd en dat is erg leuk om te zien. Als je zin hebt om een keer mee te doen om te kijken of de handbalsport iets voor jou is kom dan gerust een keer mee doen op dinsdag of donderdag van 18.00-19.00 uur in sporthal Naestenbest. Meld je vooraf even aan via aristos@onsbrabantnet.nl

Aristos heren 1 houdt de punten in Best

Afgelopen zaterdagavond speelde Aristos de thuiswedstrijd tegen Orion uit Rucphen.

Blessures, vakantie en werk waren oorzaken dat de thuisploeg eigenlijk te weinig spelers had om de wedstrijd te beginnen. Redding kwam uit het 2e team via Hans van Bergen. Een van de keepers van het eerste team ruilde zijn lange broek in voor een korte en zo had Aristos precies genoeg mensen om de wedstrijd van start te laten gaan.

In het begin speelde Aristos te gehaast en werden kansen gemist. Gelukkig stond het verdedigend goed en ook de sluitpost keepte een goede wedstrijd. Na acht minuten stond het dan ook pas 2-0. Gedurende de wedstrijd sloten nog twee spelers aan waardoor er nu ook wisselmogelijkheden waren. Aanvallend werden de kansen beter benut en zo kon de thuisploeg vrij makkelijk uitlopen naar een 12-4 ruststand.

Na de pauze zagen de toeschouwers in het begin eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Een slordig spelend Aristos in aanvallend opzicht, maar verdedigend had het team het op orde. Naar mate de wedstrijd vorderde, wist Aristos het net van de tegenstander weer makkelijker te vinden, maar nu liet het verdedigend wat steekjes vallen. De zege kwam echter geen moment in gevaar en Aristos wist deze wedstrijd dan ook overtuigend te winnen met 25-12.

Volgende week staat in Oss de wedstrijd tegen Olympia/Dos’80 op het programma.