Wedstrijdverslag weekend 23 en 24 november

Dames 1 Aristos pakt de eerste punten

Afgelopen zondagochtend speelde Aristos DS1 uit in Son tegen Apollo DS1. Er waren nog geen wedstrijden gewonnen, dus het team voelde dat het tijd was voor een overwinning. In de voorgaande wedstrijden konden de dames goed meekomen met de tegenstander, maar lieten het in de laatste 10 minuten van de wedstrijd afweten en verloren daardoor de wedstrijd. Coach Jac Thielemans had er vertrouwen in dat er vandaag wel gewonnen kon worden, door hard te werken in de verdediging en vooral de wedstrijd tot de laatste minuut uit te spelen.  De wedstrijd begon goed, de basisspelers stonden sterk te spelen en na 10 minuten stond Aristos op voorsprong. Door het collectief goede spel bleef de voorsprong behouden en gingen de dames de rust in met 11-16 voorsprong. Na de rust moesten de dames weer even in het spel komen en duurde het even voordat er weer grip was op de wedstrijd. Er werd sterk verdedigd, ook door jeugdspeelster Anouk de Bresser, die veel fysiek geweld te verduren kreeg. Enkele speelsters van Aristos kregen onterecht 2 minuten tijdstraf, waardoor er even onrust heerste in de verdediging. Apollo was intussen ingelopen tot 2 doelpunten verschil. Het knappe keeperswerk van Sandy Kuipers gaf Aristos weer hoop. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met een eindstand van 21-24. De dames en de coach waren ontzettend tevreden en deze wedstrijd liet zien dat er nog genoeg kansen zijn voor meer overwinningen. Aankomende zaterdagavond speelt DS1 thuis tegen DS1 EHV.