wedstrijdverslag MJD2 en HS1 24/25 maart week 13

Aristos D2 in de race voor het kampioenschap

Afgelopen zaterdag moest Aristos winnen van PSV om in de race te blijven voor het kampioenschap. PSV is altijd een geduchte tegenstander voor Aristos. De spelers leefden de hele week naar dit duel toe en de trainingen stonden in het teken van compact verdedigen en de aanval van daaruit opbouwen. Deze tactiek heeft zijn vruchten afgeworpen, met uitzondering van de laatste tien minuten in de eerste helft. In die 10 minuten werden de spelers nonchalant in het spel waardoor de tegenstander teveel in balbezit was en kon scoren. Na een peptalk van de coach in de rust zagen we de spelers van Aristos weer over het veld denderen als een geoliede machine. De verdediging was supersterk en de aanvallen werden efficiënt bekroond met goals. Hierdoor werd de wedstrijd gewonnen met 17-11.

Over twee weken volgt de kampioenswedstrijd tegen Bergeijk, een team dat qua punten gelijk staat met Aristos. Het doelsaldo van Aristos ligt aanzienlijk hoger waardoor een gelijkspel kan volstaan voor het kampioenschap. Maar dat is zeker niet de inzet voor D2, het spelen van een goede wedstrijd en een overwinning is het doel. Nog twee weken flink trainen en dan “knallen” op het veld!

Aristos heren 1 wint laatste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Oktopus uit Eindhoven op het programma. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en men kon dus onbevangen spelen.

Aristos begon niet scherp aan de wedstrijd en keek dan ook al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Bij 4-4 werd de stand gelijk getrokken, maar wederom namen de Eindhovense studenten een voorsprong, via 4-6 werd het 8-10.

De mannen uit Best schakelde een tandje bij en kwam op een 12-10 voorsprong. Het krachtsverschil was nu duidelijk zichtbaar en Aristos bleef scoren. Vooral Jets v/dLooij (totaal 10 doelpunten) was in deze fase goed op dreef. Normaal scorend vanuit de linkerhoek, maar nu liet hij het netje bollen met verwoestende schoten vanaf de opbouw. Dit alles resulteerde in een 19-11 ruststand.

De tweede helft leek nog even spannend te worden toen Oktopus 4x op rij scoorde, maar al snel herstelde Aristos de schade. Via 27-21 kwam er uiteindelijk een 38-30 eindstand op het scorebord.

Hiermee is het zaalseizoen 2017/2018 voor de heren van Aristos ten einde en sluiten de mannen uit Best, onder leiding van de debuterende trainer/coach Van Bergen, de competitie af op een verdienstelijke 3e plaats.