wedstrijdverslag MC, DA en HS1 28/29 jan week 5

MC doet goede zaken op weg naar kampioenschap.
De Meisjes C van Aristos hebben goede zaken gedaan afgelopen Zaterdag tegen HCB uit Boxtel. Aristos de huidige nummer 2 mocht uit tegen de nummer 6. HCB heeft meer lengte wat in afgelopen wedstrijden het verschil best klein had gemaakt. Aristos begon echter geconcentreerd aan de wedstrijd en maakte goed gebruik van de eigen snelheid om mooie combinaties op te zetten waardoor er veel vrije kansen gecreëerd werden. Ook de keepster van Aristos stond erg sterk dat maakte dat het lang 6-0 stond en de teams de rust in gingen met een stand van 7-1. Aristos ging vol goede moed de tweede helft in. Ook nu bleef de MC van Aristos veel scoren maar kwam de tegenpartij wel iets meer tot scoren dan in de eerste helft. Dit kwam omdat ze nu meer van afstand schoten. Maar Aristos gaf zich niet gewonnen en bleef goed verdedigen, en in de verdediging vonden ze steeds nieuwe kansen en bleven scoren.
Uiteindelijk nam aristos 2 punten mee naar best. En eindigde de wedstrijd met 15-6.
Volgende wedstrijd is tegen de koploper zaterdag avond om 18.00u in sporthal Naestenbest. Komt u kijken?

Dames A door naar kwartfinale bekertoernooi. 

Afgelopen vrijdagavond reisde de Dames A op volledige sterkte af naar Gemert om te spelen in een bekerwedstrijd. Tegenstander was Tremeg DA1, voor hen een nog onbekend team omdat de Aristos-meiden na een zware eerste seizoenshelft pas zijn ingedeeld in de poule waar Tremeg in speelt en daar tweede staat. Gelukkig hadden we de hulp van Anne, Kim en Nancy uit de MC. Snelheid in de bal en hoog tempo was de opdracht die de dames van hun coach Ad Konings meekregen, zeker omdat er voldoende speelsters waren om lekker door te wisselen. Na het volume van de begin-yells te hebben gewonnen begonnen beide partijen wat nerveus aan de wedstrijd. Tremeg probeerde met een 6-0 verdediging Aristos vast te zetten maar was niet opgewassen tegen de schotkracht van o.a Rosanne, Mascha en Anouk. In de aanval stond Aristos erg offensief en communiceerden de afwisselende mid-achters Ivana en Anouk erg goed. Tremeg had het duidelijk erg moeilijk met de snel uitstappende opbouwspelers Nathalie en Mascha. Samen met de erg goed keepende Anne stond Aristos in de rust dus ook een puntjes voor.

Na de rust was het echter Tremeg wat de eerste vijf minuten fel uit de startblokken kwam. Aristos was hierdoor even overrompeld en Tremeg kwam wat dichterbij maar Aristos stelde weer meteen orde op zaken. Met het goed gebruiken van de snelle tegenaanval via de hoeken afwisselend bezet door Michelle, Farruchi, Nadine, Lena en Rosanne en goed gebruiken van onze cirkelspeelsters Jennifer en Nancy bouwde Aristos haar voorsprong steeds een beetje verder uit. Eindresultaat daarom een stand van 17-24 in het voordeel van Aristos.

Aristos HS1 weet koploper te verrassen, maar niet te verslaan

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen West-Brabant Combinatie (WBC) op het programma. WBC is de huidige koploper in de 1e klasse en wist de heenwedstrijd in Best te winnen. Zoals al bijna het hele seizoen hebben de mannen uit Best te maken met verschillende (langdurige) blessures. In de verloren bekerwedstrijd tegen De Sprint uit Deurne van afgelopen donderdag is de ziekenboeg verder vol geraakt. Al met al dus een zware opgave voor Aristos.

Tijdens de voorbespreking werd er een tactische variant voor in de verdediging besproken om het aanvalsspel van de tegenstander te ontregelen.

In de eerste vijf minuten wierp de variant nog niet haar vruchten af. WBC opende de score en sloeg een gat van drie doelpunten, maar daarna bleek het verdedigend te kloppen. Aristos knokte zich terug tot één doelpunt verschil. Vanaf dat moment bleven de ploegen elkaar met scores afwisselen. Via twee goed genomen 7-meters wisten de mannen uit Best zelfs op voorsprong te komen en met een 11-12 ruststand de kleedkamers op te zoeken.

In de tweede helft was inderdaad te zien dat WBC beter om wist te gaan met de dekkingsvorm van Aristos. Er werd door de gastheren makkelijker gescoord terwijl Aristos een aantal keer het net niet wist te vinden. Bij een 17-16 stand in het voordeel van WBC miste Aristos een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. In de daarop volgende aanval wisten de mannen uit Breda wel te scoren en moest Aristos dus in de achtervolging. De vermoeidheid werd beter zichtbaar, maar men bleef knokken. Uiteindelijk stond er een 27-26 eindstand op het scorebord, maar kon Aristos met een opgeheven hoofd in de auto naar Best stappen.