wedstrijdverslag JB en DS1 week 48

JB1 Aristos – Swift Helmond

Afgelopen zondag kwam de koploper Swift op bezoek in Best. Vooraf gezien een pittig potje. En dat werd het ook. De score liep in het begin gelijk op en vooral het goede felle verdedigen van Aristos zorgde ervoor dat Swift niet goed in hun spel kwam. Iedereen droeg z’n steentje bij. Doelpunten van Rens, Ruben, Daniel en Rens zorgden voor een 6-6 tussenstand. De koploper uit Helmond werd langzaam ongeduldig en ook onzorgvuldig. Helaas werd Aristos ook minder scherp in de afronding. Ruststand 6-8. Na rust begon Swift fanatiek en liep uit naar 4 doelpunten voorsprong. Dankzij goed verdedigen van de hoekspelers Thom, Niels en Mart en subliem keeperswerk van Nick bleef Aristos in het spoor. Swift gaf het heft volledig uit handen en Aristos kwam, onder andere door een penalty van Rens en een goede break van Thom op aangeven van Mart zelfs op 14-13 voor. Helaas werd deze voorsprong in een hectische slotfase nog weggegeven, waardoor de tegenstander met de punten terug naar Helmond af kon reizen. Hulde voor de boys voor het harde werken en in het speciaal Nick voor het goede keeperswerk. We hadden de koploper aan het wankelen. De wedstrijd duurde een paar minuutjes te lang. Eindstand 14-18. Op naar de volgende tegenstander, die gaat Aristos met deze inzet zeker pakken.

Verschil Dames 1 wordt na rust gemaakt

Op zaterdagavond speelde Aristos Dames 1 een thuiswedstrijd tegen De Sprint/Niobe DS2. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd er verloren van deze tegenstander en daarom hadden de dames iets recht te zetten. Tijdens de trainingen was geoefend met de open 3-2-1-verdediging van De Sprint, want dat was waar Aristos de vorige keer moeite mee had. Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog eens door coach Marc Peels benadrukt hoe er gespeeld moest gaan worden. Veel loopbewegingen en zuivere ballen spelen was de afspraak.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Aan beide kansen werden kansen afgerond maar ook gemist. Halverwege de eerste helft kreeg Aristos een domper te verwerken omdat Evelyn uitviel met een knieblessure. De rest van de eerste helft bleef ook de score gelijk opgaan, voornamlijk doordat Aristos aanvallend veel kansen miste en verdedigend te veel ruimte gaf waardoor De Print kon scoren. Dit resulteerde in een 15-14 ruststand.

De tweede helft begon nog wat moeizaam, maar langzaamaan ging Aristos beter spelen. Er werden hele mooie aanvallen gespeeld en ook verdedigend stond het beter, waardoor De Sprint minder ruimte kreeg om te scoren. Aristos wist daarentegen veel te scoren en dat leverde uiteindelijk een einduitslag van 33-24 op. Zondag 1 december speelt Dames 1 om 11:45 een uitwedstrijd in de Genderbeemd in Eindhoven.