wedstrijdverslag HS1 en DS1 week 4

Ruime zege voor heren 1 Aristos

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Witte Ster uit Waspik op het programma.

In het begin van de wedstrijd was het tempo moordend. Het basistempo van Aristos ligt altijd relatief hoog, maar de gasten uit Waspik gooide hier nog een schepje bovenop. Zodra zij een doelpunt tegen kregen, werd de bal in een sneltreintempo “midden uit” genomen. Dit vergde aan beide kanten veel energie.

Aanvallend wist Aristos het doel van de tegenstander makkelijk te vinden. Via gevarieerde aanvallen werd er bijna elke keer wel iemand vrijgespeeld. Verdedigend was het wisselend. Van tijd tot tijd stond het stabiel terwijl er ook periodes waren dat de schutters van Witte Ster vrijspel hadden. Tel daarbij op dat de man in het zwart liever de gasten 4 of 5 passen (ipv 3) liet maken om daarna te kunnen scoren dan dat hij ze een strafworp wilde geven en het is te verklaren dat men met een 18-15 ruststand de kleedkamers opzocht.

De tweede helft begon voortvarend voor Aristos. De doelpunten werden nog steeds makkelijk gemaakt en verdedigend stond het goed. De opbouwers van Witte Ster kwamen er nauwelijks aan te pas. De gastheren konden dan ook makkelijk uitlopen naar een 24-18 voorsprong. In het restant van de wedstrijd werd deze zelfs nog vergroot, maar ook Witte Ster vond weer makkelijk het net. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een verdiende 40-29 overwinning voor Aristos.

Dames 1 wint van koploper na bloedstollende eindfase Zaterdagavond 20 januari stond de thuiswedstrijd tegen G.H.V. DS1 op het programma. Vooraf wisten de dames dat het een lastige wedstrijd zou worden. De uitwedstrijd was namelijk dik verloren en deze wedstrijd waren er twee speelsters en de coach afwezig. Gelukkig kreeg Dames 1 versterking van Dayenne Vincent en nam trainer Servaes Duif de coachingstaak op zich.

Na een aantal gemiste kansen aan beide kanten, opende Aristos de score met het eerste doelpunt. Via 2-2 liep GHV uit naar een 3-6 voorsprong. Via een aantal mooi uitgespeelde aanvallen met doelpunten van Lieke Stobbe en Roosmarijn Overmars, trok Aristos de stand gelijk naar 6-6. Daarna kwam er wat vermoeidheid kijken en liep GHV via een aantal break-outs en goed uitgespeelde aanvallen uit naar een 9-12 ruststand. In de rust werd benadrukt dat er goed werd gespeeld en dat er vooral zo doorgegaan moest worden. Met nog een aantal tips begon Aristos met frisse moed aan de tweede helft. Door hard werken liep Aristos steeds verder in, waardoor er een 16-16 stand op het scorebord kwam te staan. Dit gaf net een extra zetje en vertrouwen aan de dames. Door om en om doelpunten bleef de stand gelijk opgaan en met nog ongeveer 3 minuten op de klok, was de stand gelijk. Een aantal belangrijke reddingen van Chantal van der Kaa zorgden ervoor dat GHV niet meer op voorsprong kwam. Na een goed uitgespeelde break bracht Rosanne Vosters de stand op 22-21. Met nog iets meer dan een minuut was het slot erg spannend, maar doordat er niet meer werd gescoord, was dit ook de eindstand. De dames waren erg blij met de deze overwinning, die door hard werken als team is behaald.