wedstrijdverslag E2, DS1, HS1 21/22 nov

Aristos E-jeugd 2 houdt stand tegen Tremeg E2

De geplande uitwedstrijd in Gemert tegen Tremeg E2 werd niet gespeeld in de thuis-sporthal van Tremeg, IMG-20151121-WA0000omdat deze, zoals twee weken geleden in Best, omgebouwd werd tot een kortdurende vluchtelingopvanglocatie. De wedstrijd werd nu gespeeld in Boekel en dat legde in ieder geval Aristos geen windeieren. Het was een zinderende wedstrijd waarbij Aristos de eerste helft oppermachtig bleek. Na de rust kwam Tremeg echter sterk uit de startblokken en scoorde de eerste 5 minuten enkele goals waardoor het verschil minimaal werd. Het publiek, grotendeels bestaande uit Aristos supporters, ging als één blok achter de spelers staan en daardoor leek het of Aristos weer vleugels kreeg. Een geweldig slot volgde voor Aristos waarbij de spelers met name in de verdediging super geconcentreerd speelden. Tijdens de wedstrijd werd Aristos stevig aangemoedigd door de levende mascotte “Amy”, het zusje van één van de spelers, die nog te jong is om mee te doen maar nu al een meerwaarde blijkt te hebben.

Het eindresultaat, de winst van 8-6, was dik verdiend voor Aristos E2 en met een goed gevoel keerde het Bestse team huiswaarts.

Net geen punten voor Dames 1 Aristos

Dames 1 van Aristos speelde zaterdagavond tegen Saturnus. De dames begonnen de wedstrijd goed. Voorin werden de meeste ballen lekker afgerond en achterin stond de verdediging goed. Langzaam trok Aristos de wedstrijd naar zich toe, tot Saturnus hun cirkelloper en linkeropbouwer begon te gebruiken. Hier had Aristos geen antwoord op en Saturnus liep uit naar een ruststand van 13-9.

Na de rust pakte Aristos de draad weer op. Door de linkeropbouwspeelster uit te dekken werd de angel uit het spel van Saturnus gehaald. Aristos had echter moeite om door de sterke verdediging van Saturnus te breken. Een aantal mooie afstandsschoten en schoten vanaf de hoeken zorgden ervoor dat Aristos weer dicht bij een gelijkspel kwam (20-19). De frustraties liepen bij de tegenstander steeds hoog op door de verdedigende acties van Aristos. De tegenstander had geen andere mogelijkheid meer dan flink te vertragen op het eind en bleek de wedstrijd te kort om het gat te sluiten. Eindstand 22-20.

Strijdend Aristos heren 1 verliest van Bergeijk

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Bergeijk op het programma. Voor de derde keer op rij een tegenstander uit de top van de competitie. Het begin ging gelijk op. Via een 3-2 tussenstand werd het 8-8. Door een 2-minuten uitsluiting werd het 13-10 in het voordeel van Bergeijk. Deze voorsprong wisten zij tot de rust vast te houden: 15-11 ruststand.

Na de pauze begon Aristos scherp aan de tweede helft. Via goed verdedigend werk en snelle aanvallen werd het 16-16. Tot 20-19 ging het weer gelijk op, maar ook nu werd tot 2x toe een ondertalsituatie fataal. Bergeijk liep uit naar een 24-20 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. De eindstand op het scorebord was uiteindelijk 28-24.