Wedstrijdverslag DS1 en HS1 20 en 21 feb

Weer een overwinning Aristos Dames 1.

Zondagmiddag vertrokken de dames 1 van Aristos richting Deurne voor een wedstrijd tegen de Sprint. Voorafgaand aan de wedstrijd pepte coach Erik van Brederode de speelsters goed op. De twee openingsgoals van de wedstrijd waren voor de Sprint. Al snel volgde Aristos met een tegengoal. De hele eerste helft liep het gelijk op. Een door Tanja Baltussen getrokken voorsprong werd snel gedicht door de Sprint. Beide teams bleven knokken. Uiteindelijk was de ruststand 12-12. In de tweede helft werkten de dames van Aristos hard om een voorsprong te nemen. De samenwerking was goed en zo werden er veel gaten getrokken. Daarna liet Aristos een paar steekjes vallen waardoor de Sprint opnieuw gelijk kon maken. Enkele minuten voor tijd wist Aristos toch een gat van vier doelpunten te slaan. De eindstand was daardoor 20-24.

Aristos heren 1 delft in laatste seconde het onderspit tegen Bedo

Zaterdagavond speelden de Heren 1 van Aristos uit tegen Bedo in Beek en Donk. De eerste ontmoeting was er destijds een tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Waar Bedo zich in de top van de competitie heeft kunnen handhaven, is Aristos afgedaald naar plek 8. Op voorhand dus een lastige klus voor de mannen uit Best en al helemaal toen bleek dat Aristos met een gehavende ploeg moest aantreden.

In het begin van de eerste helft had Aristos moeite met de cirkelloper van Bedo, maar voor de rest zat het verdedigend goed in elkaar. Ook aanvallend werd er goed gespeeld wat resulteerde in een spannende wedstrijd. Gedurende de eerste helft ging de stand gelijk op waarbij de ene keer Bedo op voorsprong kwam en daarna weer Aristos. Op het scorebord was echter nooit een groter verschil dan twee doelpunten zichtbaar. Met een stand van 15-15 gingen de heren rusten.

De tweede helft ging verder waar de eerste geƫindigd was. De vermoeidheid werd wat zichtbaar aan de zijde van Aristos en er vielen ook meer tijdstraffen wat resulteerde in een rode kaart. De toch al niet brede selectie moest hierdoor helaas met nog een man minder verder. Wie dacht dat dit de doodsteek zou betekenen voor Aristos kwam bedrogen uit. De mannen uit Best bleven knokken en als een collectief spelen. Anderhalve minuut voor het einde liet Aristos de 27-27 op het scorebord noteren. In een tumultueuze slotfase had Aristos het geluk niet aan haar zijde en moest in de laatste seconde nog een doelpunt incasseren waardoor er helaas met 28-27 verloren werd.

Ondanks het verlies was er wel degelijk reden voor optimisme. Het team heeft met elkaar voor elke millimeter gevochten en dat is een groot pluspunt ten opzichte van vorige week.