wedstrijdverslag 13 en 14 dec

HS1 Aristos wint slechte wedstrijd van Groene Ster uit Zevenbergen

Op 13 december speelde Aristos een uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Om 21:15 stond deze wedstrijd op de planning dus het werd op voorhand al een lange avond. Een lange avond werd het ook. Een enorm slechte wedstrijd van beide kanten met veel tijdstoppen tot gevolg. De ene overtreding volgde de andere overtreding op. De overigens zeer goed leidende scheidsrechter kwam soms ogen tekort, wat ook echt geen schande was in deze wedstrijd. Aristos begon aanvallend goed aan de wedstrijd maar liet verdedigend toch aardig wat steekjes vallen. De wedstrijd ging gelijk op en via 3-3 werd het 6-6. Groene ster was in de eerste helft wel de bovenliggende partij en zo gingen zij rusten met één doelpunt voorsprong (14-13). In de tweede helft had Aristos de zaakjes achterin een stuk beter op orde. Toen Groene Ster het idee kreeg dat ze konden winnen werd dit afgestraft door Aristos. Toen op een gegeven moment Aristos een voorsprong nam van 2 doelpunten ( 16-18) lag het spel minutenlang stil. Eerst een blessurebehandeling en toen was er ineens een probleem met hars. Zo kon Aristos de koppen nog een keer bij elkaar steken en de laatste afspraken doornemen voor de laatste fase. Allerminst geïntimideerd door de ‘’trucjes’’ van de tegenstander ging Aristos gewoon verder waar ze waren gebleven. Goed verdedigend werk en soms wat geluk, door onder meer slechte afronding of balverlies bij de tegenstander, leidde tot een voorsprong van 19-22. Uiteindelijk was het Groene Ster dat nog 1x wist te scoren maar de punten zijn weer mee naar best gegaan. Uitslag 20-22. Wederom hadden we meer publiek mee als het thuisteam überhaupt op de tribune had zitten. Dit is voor ons echt een steun in de rug en daarvoor willen we onze supporters graag bedanken. Misschien wel dé wedstrijd van het seizoen staat aankomende zaterdag op het programma. Voorafgaand speelt HS2 tegen Apollo uit Son en vervolgens is het de beurt aan onze Heren 1. Er wordt een bomvolle sporthal verwacht dus wees op tijd. De wedstrijden starten om 19;00 en 20;15. Het is overigens ook geen onbelangrijke wedstrijd. Apollo en Aristos delen namelijk de 2e plaats op nog maar één punt achterstand op koploper PSV.

Ooit is gezegd: ‘’ wie zijn slechte wedstrijden wint … ‘’, zover zijn we nog lang niet. Maar we zijn er van overtuigd dat we met deze groep ver kunnen komen. Hierin is ons publiek een onmisbare schakel! Tot zaterdag allemaal!

DS1 Gemiste kans

Na de mooie winst vorige week op Tremeg (15-21), wilden de dames 1 de stijgende lijn graag voortzetten. Die winst werd behaald door sterk collectief spel.

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma. De dames traden aan tegen Vespo uit Boekel in hun nieuwe tenue dankzij nieuwe sponsoren Best Architecten, Purschel Cleaning en Handbalshop.nl. Daarnaast zetten Emec en GP Kozijnen de sponsoring voort. Met een jong team ging Aristos volop de strijd aan. De eerste helft werd afgesloten met een 12-12 tussenstand. De wedstrijd lag geheel open en winst was zeker niet ondenkbaar.

In het begin van de tweede helft wist Vespo echter snel een gat te slaan. Zowel in de aanval als in de verdediging maakte Aristos fouten en er werden onnodig kansen gemist. Het gat kon niet meer gedicht worden. De eindstand van deze sportieve wedstrijd was 31-20.