Wedstrijden DS1 en HS1 28/29 sep week 40

Dames 1 goed van start in de binnencompetitie

Na een enigszins stroeve competitievoorbereiding waren de dames van Aristos erop gebrand om toch flitsend aan de competitie te beginnen. Op zaterdagavond mochten zij in Sporthal Naestenbest hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen spelen tegen Tachos uit Waalwijk.

Aristos kende een welvarende start en kwam mede door snel spel met 4-0 voor. Tachos liet echter niet zomaar over zich heen lopen en na een wat mindere fase van Aristos kwamen de ploegen op gelijke hoogte. Hierna werd Aristos weer wakker en zette het de zesde versnelling in. Na een paar succesvolle snelle tegenaanvallen en mooie passeeracties van Marlin de Bresser liep de thuisploeg uit naar een ruststand van 11-6.

In de tweede helft stond de verdediging van Aristos goed, maar had het voorin wat meer moeite om te scoren. Hierdoor konden de gasten het gat wat kleiner maken. De dames van Aristos gaven echter niet op en door een aantal breaks te benutten bleven zij de bovenliggende partij. Het gat werd nooit kleiner dan vijf doelpunten, wat leidde tot winst voor de thuisploeg: 19-14.

Aristos heren 1 begint competitie met nederlaag

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tremeg uit Gemert was te gast in sporthal Naestenbest.

De selectie van Aristos is redelijk op peil gebleven. Twee spelers zijn gestopt en daar tegenover staat de komst van Limburger Emonds die zich in Best heeft gesetteld. Verder zal de wedstrijdselectie, wanneer het kan, aangevuld worden met enkele jeugdige spelers.

Een incompleet Aristos begon de wedstrijd zeer slecht. Waar normaal gesproken de mannen uit Best het net van de tegenstander makkelijk weet te vinden met snel aanvallend spel, was dat nu een ander verhaal. Na 10 minuten stond er een 1-8 tussenstand op het scorebord. Aanvallend was het spel van de thuisploeg veel te onrustig en verdedigend werd er niet goed genoeg aangeschoven. Na 15 minuten kwam Aristos wat beter in de wedstrijd en werd de achterstand wat kleiner. Met nog 4 minuten te spelen in de eerste helft was de achterstand nog 2 doelpunten. Tremeg was in de aanval en miste een open kans, maar door een scheidsrechterlijke dwaling werd het doelpunt toch toegekend aan de gasten. Uiteindelijk stond er een 11-15 ruststand in de boeken.

In de rust werd besproken wat er allemaal fout was gegaan en werden er duidelijke afspraken gemaakt.

Na de thee begon Aristos met de inhaalrace. Stapje voor stapje kwam de thuisploeg dichterbij en na 12 minuten spelen was de achterstand weggewerkt. Aristos kwam zelfs op voorsprong, maar kon het verschil nooit groter maken dan 1 doelpunt. Met nog 4 minuten te spelen had Aristos wederom de kans om op 2 punten voorsprong te komen. Via de binnenkant van de paal stuiterde de bal terug het veld in en in de tegenaanval kwam Tremeg toch weer op gelijke hoogte. Nog enkele slordigheden aan Bestse kant betekende het eerste verlies van het seizoen. Uiteindelijk werd er met 28-31 verloren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HVW uit Wanroij op het programma.