Wedstrijd verslag HS1 en MJC

HS1 Aristosheren nemen eerste punten mee naar huis

Op zondagmiddag 21 november stond voor de heren van Aristos het een uitwedstrijd op het programma tegen Internos. De zogenaamde ‘4 punten wedstrijd’ zal en moet gewonnen worden om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Het begin was messcherp, snelle breaks zorgden voor een 0-2 voorsprong voor de Bestse equipe. Na een wat slordige periode van beide kanten was het Aristos dat wat makkelijker tot goals kwam. Met name de 1 tegen 1 duels werden aanvallend prima uitgespeeld. Dit resulteerde in een 5-10 tussenstand. Het krachtsverschil tussen beide ploegen bleek groter dan op voorhand gedacht. Aristos walste de defensie van Internos helemaal plat: ruststand 8-18.

Speeltuin
Het spelbeeld in de tweede helft bleef ongewijzigd. Noemenswaardig was dat de Bestse goalie de eerste 15 minuten van de tweede helft niet werd gepasseerd. Mede door een tactische omzetting naar een 6-0 verdediging werden slechts 4 goals geïncasseerd in de tweede helft. De hal in Etten-Leur was omgetoverd tot een speeltuin voor de mannen van Aristos. Met speels gemak veegden ze Internos van het veld. Van een spannende kelderkraker was absoluut geen sprake. Eindstand 33-12 in het voordeel van Aristos.

Nu de eerste punten binnen zijn gaan de mannen volgende week vol vertrouwen richting Zeeland, waar aanstaande zondag HC Zeeland wacht.

Aristos MJC pakt eerste plaats

Dit weekend mocht de MJC van Aristos naar Manuel op zondag 21 november om 15.00 uur. Aangezien Aristos goed draait zou dit een spannende wedstrijd worden want Manuel stond bovenaan en Aristos tweede. De rit naar Venray was dan ook erg lang: we gingen immers strijden om de eerste plek en dat bracht wel wat spanning in het team.

Voor de wedstrijd werd in de bespreking aangegeven dat rust bewaren een heel belangrijke zou zijn en verder dat er in de verdediging hard gewerkt moest worden. Elkaar goed helpen en netjes maar ook stevig aanpakken. Al snel werd duidelijk dat Manuel niet voor niets boven aan stond. Een paar grote jongens betraden het veld. En hun coach was duidelijk aanwezig en spoorde zijn mannen aan. Aristos had nog een extra handicap want vaste keeper Amy Hendrikx was afwezig en dus moest een veldspeler gaan keepen en proberen om het hoge niveau van Amy te halen. Er was dan ook gekozen om Lucas van Herpen van de MJD mee te vragen als extra veldspeler.

Goed begin De wedstrijd begon echter goed voor Aristos. Terwijl de tegenstander een aantal kansen miste gingen bij Aristos de ballen er wel netjes in. Daardoor was een klein gaatje van twee doelpunten ontstaan. Hierdoor kwam de druk bij Manuel te liggen. Dus die zetten een tandje bij. Echter dat was voor Aristos geen probleem en de verdediging stond als een huis. Daardoor kon Martijn de ballen die van afstand geschoten werden goed keepen. Af en toe moest Aristos wel een doelpunt toestaan maar aangezien ze er in de aanval ook gewoon in gingen bleef Aristos onder aanvoering van Harm steeds verder uitlopen. Ruststand was dan ook 6-11 in het voordeel van Aristos.

Lichte euforie was dan ook het gevoel wat overheerste in de rust want we hadden niet gedacht dat het zo makkelijk zou gaan. Coach Erik waarschuwde dan ook direct. Er waren toch nog genoeg aandachtspunten waar we op zouden kunnen verliezen want zij wisten nu ook hoe wij speelden.

Na de rust werd dat al snel duidelijk dat Manuel anders ging spelen. Goede spelers bleven langer staan en zochten andere posities op om de verdediging van Aristos te slim af te zijn. Maar weer had Aristos het antwoord klaar liggen. Tenminste, voor de eerste 5 min, toen het gelijk op liep in die periode naar 10-17.

Omslag

Toen sloeg de wedstrijd toch om. Manuel ging steeds verder naar voren verdedigen en zorgde ervoor dat Aristos onder druk kwam te staan bij het overspelen van de bal. Aristos scoorde nog wel. Door gebruik te maken van de ruimte maakte ook Lucas een mooi doelpunt maar Manuel kwam heel snel dichterbij en met 17-17 gingen de laatste 6-7 minuten in. De keeper van Manuel stond enorm goed te keepen en door de foute passes kon Manuel een aantal keren vrij voor doel komen. Er moest weer een tandje bij geschakeld worden. En dat gebeurde dus ook.

Sophie kreeg te maken met de grootste jongen maar vertraagde zijn beweging zodanig dat Harm en Stan hem redelijk makkelijk de bal konden afpakken. Langzaam kwam het initiatief weer bij Aristos te liggen en stagneerde de opmars van Manuel. Manuel ging nog feller verdedigen en probeerde Aristos nu op eigen helft de bal af te pakken. Maar een goede doorbraak en een break-out maakte uiteindelijk het verschil en Aristos won met 20-22.

In de kleedkamer werd duidelijk dat dit de wedstrijd was waar we al lang naar op zoek waren. Een waarin samenwerking, hard werken en plezier uiteindelijk een mooi resultaat opleverde. Aristos gaat nu aan kop met 1 punt verschil.