wedstrijdverslag JC HS1 En DS1 28 en 29 november

JC tegen Delta sport uit Zierikzee

Zaterdag middag moesten de jongens C een wedstrijd spelen tegen Delta sport. De jongens waren erop gebrand dat ze punten moesten kunnen pakken. De jongens zitten in een zware poule en hebben pas 1 wedstrijd gelijk gespeeld en geen wedstrijd gewonnen. Aristos was onder de indruk van de grote jongens die het veld op liepen, maar konden zich gelukkig herpakken. Stijn maakte na een paar minuten een mooie schijnbeweging op de linkeropbouw en wist vanaf de cirkel te scoren. De verdediging zat goed dicht en Delta-sport had moeite om te scoren. Ook Nick stond goed te keepen wat het nog lastiger maakte. Delta sport had moeite met het opzetten van de aanval maar kreeg wel veel vrije worpen. Deze vrije worpen waren moeilijk te stoppen omdat ze werden genomen door een jongen die 2 koppen groter was dan de jongens van Aristos. Hij scoorde met zijn vrije worp 3x achter elkaar. Gelukkig wisten Stijn en Roel ook te scoren zodat de ruststand in het voordeel was vanĀ Aristos, 5-3. Na de rust begon Aristos slecht . De tegenstander profiteerde van de fouten en het werd zelfs nog even spannend. Door mooie break-outs van Stijn en mooie goals van Gijs en Mark kwam Aristos weer op 1 punt voorsprong. In de laatste minuut werd er over en weer snel gespeeld waardoor het nog bijna gelijk werd. Gelukkig stond ook Remco goed te keepen en keek hij de bal eruit in de laatste seconde zodat de winst een feit was. Het was een erg leuke maar ook spannende wedstrijd. Eindstand 10-9.

HS1 weet weer wat winnen is

Afgelopen zaterdagavond speelde Aristos HS1 na enkele weken weer in de eigen vertrouwde sporthal Naestenbest tegen Olympia uit Oss.

Na drie wedstrijden op rij verloren te hebben, was bij iedereen het belang van deze wedstrijd duidelijk: er moest gewonnen worden! In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen en dus moest ook deze tegenstander niet onderschat worden.

Het begin van de wedstrijd ging nog gelijk op, maar na 5 minuten had Aristos al een gaatje geslagen van 3 doelpunten. Gestaag werd het gat groter wat resulteerde in een tussenstand van 9-4 na 15 minuten spelen. Vanaf dit moment kregen ook de wisselspelers een kans om te laten zien wat ze waard zijn. Ook zij pakten het goed op wat tot uiting kwam in een 18-12 ruststand.

Na de pauze zagen de toeschouwers hetzelfde beeld. Aristos bleef scoren en Olympia kon daar weinig tegenover zetten. Alle veldspelers van Aristos wisten tot score te komen. Tim vd Bersselaar werd met 13 doelpunten topscorer in de uiteindelijk met 40-21 gewonnen wedstrijd.

Gelijkspel voor DS 1

Dames 1 speelde voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Vespo uit Boekel. Beide ploegen hebben evenveel punten dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De afspraken waren duidelijk, compact verdedigen, snel in de aanval en veel druk leggen. In het begin van de wedstrijd liep het gelijk op. Van een 3-1 voorsprong naar 5-5 gelijk. De verdediging stond goed dicht op het midden, waardoor de linkerhoek van Vespo wat meer ruimte kreeg en een aantal doelpunten maakte. Door een aantal verdedigende fouten van Vespo kreeg Aristos een aantal penalty’s. Helaas gingen deze er niet zo makkelijk in als anders, maar dit werd weer gecompenseerd door een aantal mooie afstandsschoten van Marlin de Bresser. Aristos probeerde steeds snel de aanval in te gaan, maar hier was Vespo op bedacht waardoor er een 10-10 ruststand op het bord stond. In de tweede helft bleef de stand gelijk op gaan. Richting het eind van de wedstrijd kwam Aristos op een 17-19 achterstand, maar door felheid in de verdediging kwam Vespo niet tot scoren. Via een mooie breakout kwam Rosanne Vosters tot scoren, maar helaas, om onbekende reden, werd het doelpunt niet geteld. Hierdoor werden de dames echter nog feller. Rosanne, die de laatste weken de geblesseerde Evelyn goed vervangt, was met 2 doelpunten op rij aan het eind van de wedstrijd belangrijk. Met uiteindelijk een 20-20 eindstand op het bord, waren de dames toch wel tevreden, ondanks dat winst ook zeker terecht was geweest.