Corona

Strikte handhaving coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt voor de handbalsport dat zowel bij trainingen als wedstrijden spelers en publiek van 18+ een QR-code dient te tonen. De gemeente Best heeft ons gevraagd om van iedereen die sporthal Naestenbest bezoekt een coronatoegangsbewijs te vragen. Aristos zal hier strikt op handhaven.

Formeel dien je in sporthal Naestenbest een mondkapje te dragen in de gangen totdat je coronatoegangsbewijs is gecontroleerd en in orde is bevonden. Wij vragen alle bezoekende verenigingen dan ook om ervoor te zorgen dat ze mondkapjes, coronatoegangsbewijzen en bijbehorende identiteitsbewijzen bij zich hebben.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Basisregels Daarnaast vragen we van iedereen om de basisregels te blijven volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Onder de basisregels wordt verstaan:

· Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.

· Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

· 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

· Schud geen handen.

· Was vaak en goed je handen.

· Hoest en nies in je elleboog.

· Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

NHV protocol niet opkomen vanwege Corona besmetting Wanneer een team niet kan spelen vanwege spelers met Corona gerelateerde klachten zijn er een aantal stappen die je vereniging kan nemen. Lees hier meer over de procedure voor het annuleren van wedstrijden i.v.m. Corona.

NHV protocol niet opkomen vanwege invoeren Coronatoegangsbewijs Wanneer een team onvoldoende spelers heeft vanwege de invoer van het coronatoegangsbewijs kan je hier het protocol vinden voor het afmelden voor de desbetreffende wedstrijd.

Aanvullende informatie

Kijk voor meer informatie over de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus op de website van het RIVM.

Klik hier voor algemeen NOC/NSF protocol.

Klik hier voor  voor de veelgestelde vragen over Corona en competitie.

Klik hier voor het specifieke handbal protocol Corona en wedstrijden.

Klik hier voor de veelgestelde vragen over Corona en scheidsrechters